Новини

PROSTO та Асоціація міст України підписали Меморандум про співробітництво

 6 грудня в центральному офісі АМУ відбулася церемонія підписання Меморандуму про співробітництво між Асоціацією міст України та шведсько-українським проєктом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Документ підписали Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан та керівник команди PROSTO в Україні Ольга Глазунова. Сторони домовилися співпрацювати з метою покращення якості публічних (в тому числі адміністративних) послуг, що надаються жителям територіальних громад, та загальної підтримки впровадження децентралізаційної реформи.

memo1

Відповідно до Меморандуму, АМУ та проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» спільно: 

  • долучатимуться до обговорення проектів рішень та державної політики, що стосується надання публічних послуг для населення;
  • формуватимуть платформи для консультацій з органами місцевого самоврядування для збору практичних проблем та пропозицій щодо надання публічних послуг;
  • популяризуватимуть успішні практики надання органами місцевого самоврядування публічних послуг населенню;
  • сприятимуть навчанню лідерів місцевого самоврядування та працівників ЦНАП щодо надання публічних послуг населенню та взаємодії з громадськістю.

Олександр Слобожан наголосив, що незважаючи на виклики, які стоять перед місцевим самоврядуванням, незмінним пріоритетом залишається якість надання послуг. «Мета реформи місцевого самоврядування – забезпечення громадян якісними, доступними послугами, незалежно від того, де вони проживають, у великому місті чи найменшій громаді», – підкреслив він.

«Я рада, що напередодні Дня місцевого самоврядування ми закріпили наше роками перевірене партнерство з Асоціацією міст України меморандумом. Вітаю вас із наближенням свята і бажаю розвитку та процвітання, адже успішні громади, це – успішна Україна, і саме для цього ми з вами і працюємо», –  Ольга Глазунова, керівник проєкту PROSTO в Україні.